• BBQ Vis tips

  Geschreven door Queens op 29 juni 2015

Tips voor barbecueën met vis uit de blog Simone's Kitchen: Vis is ideaal voor door de week want het is heel erg snel klaar, maar ook lekker voor een avondje met vrienden rond de BBQ. Nu is vis op de BBQ niet altijd handig. Dus er zijn een aantal dingen waar je even rekening mee moet houden.

 1. Vis is in no time gaar. Dus als dat lapje nog ligt te sudderen is je vis al lang en breed klaar om gegeten te worden
 2. Vis valt snel uit elkaar dus het is zaak om daar op te letten door in ieder geval geen vis als schol of kabeljauw op de BBQ te doen. Dat kan wel maar daarvoor heb je een andere tactiek nodig.
 3. Je kunt bijvoorbeeld zo’n speciale vistang gebruiken, maar in mijn ervaring is die vooral geschikt voor een hele vis. Een filet is wat lastiger en valt alsnog een beetje uit elkaar.
 4. Je kunt mooie kleine spiesjes maken. Hiervoor is bijvoorbeeld zalm dan weer heel geschikt, Zorg er wel voor dat je hem goed op de prikker doet zodat de zalmlamellen er allemaal opgeprikt zijn. Dat betekent in het algemeen dat je met een stuk zalmfilet de spiesjes in de breedte van de zalm prikt…
 5. Kabeljauw of – zoals in dit geval – tilapia, kun je bijvoorbeeld in een beetje bacon wikkelen. Zo blijft de vis goed bij elkaar en heb je meteen een extra lekker smaakje eraan meegegeven.
 6. Zorg ervoor dat je de vis goed olied voor het op de BBQ gaat. Niks is irritanter als wanneer alles blijft plakken. Ik gebruik voor spiesjes graag de ‘worstjeshouder’ Hier passen met een beetje moeite de spiesjes goed in al wordt het vaak wel wat plat gedrukt.
 7. Zorg ook dat de BBQ goed schoon is want restjes, daar blijven de visjes ook aan hangen
 8. Keer de vis niet tien keer om op de BBQ. Probeer om een kant te bakken, voorzichtig omdraaien (spatel en tang zijn essentieel!) en dan de andere kant bakken. Tien keer omdraaien en je kunt erop wachten dat de boel uit elkaar valt.
  Simones kitchen Tilapia bacon spiesjes 600x440

Geschreven door Queens

on 29 juni 2015