• Recept

    Tilapia bacon spiesjes

    Geschreven door Queensfan op 29 juni 2015

1 persoon

20 minuten

Ingrediënten

  • 2 Queens tilapiafilets

    ontdooit

  • Bacon of ontbijtspek

    lange plakjes die wikkelen beter

Benodigdheden

  • Barbecue

  • Prikkers

1 persoon

20 minuten

Bereidingswijze

  1. 1. Terwijl de BBQ staat op te warmen kun je de spiesjes vast in elkaar zetten. Zorg dat je de prikkers even laat voor weken in koud water. Daar voorkom je mee dat ze meteen in de fik vliegen. Of gebruik metalen pennen dat is wellicht het makkelijkste op de BBQ.

  2. 2. Snij de tilapia filets in hanteerbare blokjes. De dunne uiteindjes vouw je straks met het ontbijtspek mee zodat je strakke pakketjes hebt. Bestrooi eventueel nog met een beetje peper en zout. Onthou dat het spek ook zout is dus wees voorzichtig met extra.

  3. 3. Wikkel elk stukje in een plakje ontbijtspek en prik het op de voorgeweekte prikkers of metalen pennen. Ondanks dat er al vet in het spek zit strijk ik het toch altijd nog even licht in met olie om plakken te voorkomen.

  4. 4. Laat op de BBQ gaar worden in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de hitte van de BBQ).

  5. 5. Serveer met een limoen-bieslook mayonaise. Ik neem hier lekkere mayonaise voor, doe er een beetje limoenrasp door en sap van een 1/2 limoen. Knip er wat bieslook doorheen.

Tip

"Kijk bij de Queens tips voor mijn tips voor barbecueën met vis!"

Queensfan

Geschreven door Queensfan

op 29 juni 2015

Recept :
Tilapia bacon spiesjes

1 persoon

20 minuten

Bereidingswijze

  1. 1. Terwijl de BBQ staat op te warmen kun je de spiesjes vast in elkaar zetten. Zorg dat je de prikkers even laat voor weken in koud water. Daar voorkom je mee dat ze meteen in de fik vliegen. Of gebruik metalen pennen dat is wellicht het makkelijkste op de BBQ.

  2. 2. Snij de tilapia filets in hanteerbare blokjes. De dunne uiteindjes vouw je straks met het ontbijtspek mee zodat je strakke pakketjes hebt. Bestrooi eventueel nog met een beetje peper en zout. Onthou dat het spek ook zout is dus wees voorzichtig met extra.

  3. 3. Wikkel elk stukje in een plakje ontbijtspek en prik het op de voorgeweekte prikkers of metalen pennen. Ondanks dat er al vet in het spek zit strijk ik het toch altijd nog even licht in met olie om plakken te voorkomen.

  4. 4. Laat op de BBQ gaar worden in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis en de hitte van de BBQ).

  5. 5. Serveer met een limoen-bieslook mayonaise. Ik neem hier lekkere mayonaise voor, doe er een beetje limoenrasp door en sap van een 1/2 limoen. Knip er wat bieslook doorheen.

www.queensvis.nl