• Recept

    Broodje scholfilet met tartaarsaus

    Geschreven door Queensfan op 29 juni 2015

2 personen

15 minuten

Ingrediënten

  • 1 doosje Queens Scholfilet

  • sap van een halve citroen

  • peper en zout

  • beetje ijsbergsla

  • 2 zachte bollen

  • 1 rode ui

  • Voor de tartaarsaus:

  • 3 eetlepels mayonaise

  • 1 hardgekookt ei

  • 2 augurken

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 1 theelepel bieslook

  • 1 theelepel peterselie

  • peper en zout

Benodigdheden

  • Koekenpan

2 personen

15 minuten

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van de tartaarsaus, dan kunnen de smaken hiervan nog iets intrekken. Snijd de augurken en kappertjes fijn. Hak de bieslook en peterselie en prak het hardgekookte ei met een vork fijn. Roer alle ingrediënten voor de tartaarsaus vervolgens door elkaar.

  2. Laat de scholfilets ontdooien en dep ze droog met een vel keukenrol. Bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout en bak ze vervolgens in een koekenpan gaar. Scholfilets zijn maar dun, ze hebben hooguit een minuut of vijf nodig.

  3. Snijd de broodjes open en de rode ui in ringen.

  4. Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes en leg hier de scholfilets overheen. Sprenkel een beetje citroensap over de scholfilets.

  5. Verdeel de uienringen over de broodjes en maak af met de verse tartaarsaus.

Tip

"Ik ben erg enthousiast over de vis van Queens omdat ik weet dat er zorgvuldig mee om wordt gegaan en met eigen ogen heb gezien hoeveel aandacht er wordt besteed aan de productie van vis."

Queensfan

Geschreven door Queensfan

op 29 juni 2015

Recept :
Broodje scholfilet met tartaarsaus

2 personen

15 minuten

Bereidingswijze

  1. We beginnen met het maken van de tartaarsaus, dan kunnen de smaken hiervan nog iets intrekken. Snijd de augurken en kappertjes fijn. Hak de bieslook en peterselie en prak het hardgekookte ei met een vork fijn. Roer alle ingrediënten voor de tartaarsaus vervolgens door elkaar.

  2. Laat de scholfilets ontdooien en dep ze droog met een vel keukenrol. Bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout en bak ze vervolgens in een koekenpan gaar. Scholfilets zijn maar dun, ze hebben hooguit een minuut of vijf nodig.

  3. Snijd de broodjes open en de rode ui in ringen.

  4. Verdeel de sla over de onderkant van de broodjes en leg hier de scholfilets overheen. Sprenkel een beetje citroensap over de scholfilets.

  5. Verdeel de uienringen over de broodjes en maak af met de verse tartaarsaus.

www.queensvis.nl