• Recept

    Gebakken panga met boekweitsalade

    Geschreven door Hanneke Dassen op 20 augustus 2015

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 2 Queens Pangalicious gepaneerde pangafilets knoflook & kruiden

  • ½ ui

  • ½ venkel

  • ½ pot geroosterde paprika

  • 2 takjes dille

  • 200gr hele boekweitkorrels

  • olijfolie

  • peper & zout

Benodigdheden

  • Oven

  • 2 Koekenpannen

  • Keukenmes

  • Snijplank

2 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de pangafilets circa 25 minuten in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Snipper de ui fijn en snijd de venkel in reepjes. De geroosterde paprika snijd je in grove stukken en de dille hak je fijn.

  3. Zet 2 koekenpannen naast elkaar. In een van de pannen rooster je de boekweitkorrels met een ½ eetlepel olijfolie.

  4. In de andere koekenpan fruit je de ui in 1 eetlepel olijfolie. Bak daarna de venkel nog 5 minuten mee. Schep de geroosterde paprika en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  5. De boekweit is inmiddels klaar en die schep je door de groenten heen. Zet het vuur uit en schenk er nog een scheutje olijfolie over. Roer goed door elkaar, proef en breng eventueel nog extra op smaak. Serveer de gebakken pangafilets met de boekweitsalade.

Tip

"Boekweit is het zaad van een kruidige plant en wordt steeds vaker gegeten, omdat het voedzaam en lekker is. Het heeft een noodachtige smaak en dat wordt versterkt als je de hele boekweitkorrels even roostert in een pan. Met als resultaat een heerlijke, krokante basis voor een salade."

Geschreven door Hanneke Dassen

op 20 augustus 2015

Recept :
Gebakken panga met boekweitsalade

2 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de pangafilets circa 25 minuten in de oven volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Snipper de ui fijn en snijd de venkel in reepjes. De geroosterde paprika snijd je in grove stukken en de dille hak je fijn.

  3. Zet 2 koekenpannen naast elkaar. In een van de pannen rooster je de boekweitkorrels met een ½ eetlepel olijfolie.

  4. In de andere koekenpan fruit je de ui in 1 eetlepel olijfolie. Bak daarna de venkel nog 5 minuten mee. Schep de geroosterde paprika en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  5. De boekweit is inmiddels klaar en die schep je door de groenten heen. Zet het vuur uit en schenk er nog een scheutje olijfolie over. Roer goed door elkaar, proef en breng eventueel nog extra op smaak. Serveer de gebakken pangafilets met de boekweitsalade.

www.queensvis.nl