• Recept

    Stamppotje met Pangalicious Mosterd & Dille

    Geschreven door Hanneke Dassen op 05 oktober 2015

4 personen

35 minuten

Ingrediënten

  • 4 Pangalicious Mosterd & Dille

  • 1 kilo kruimige aardappelen

  • 400g wortelen

  • boter

  • 100ml melk

  • 1 ui

  • 2el grove mosterd

  • 6 takjes dille

  • peper en zout

Benodigdheden

  • Kookpan

  • Schilmes

  • Aluminiumfolie

  • Aardappelstamper

  • Pollepel

4 personen

35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Breng aan de kook in een pan met water en zout, in circa 20 minuten zijn ze gaar. Voeg de laatste 10 minuten de wortels toe (in stukjes) en kook deze mee totdat ze gaar zijn. Giet daarna af.

  3. Verpak iedere Pangalicious filet in een stukje aluminiumfolie met een klontje boter. Leg de pakketjes op een bakblik en bak gaar in 22 minuten in de oven.

  4. Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Daarvoor kun je de pan gebruiken waar je de aardappelen en wortels in hebt gekookt. Voeg daarna de aardappel en wortel toe, samen met een klontje boter, (warme) melk en de mosterd.

  5. Stamp dit grof en schenk eventueel nog extra melk erbij als het nog te compact is.

  6. Als de Pangalicious filets klaar zijn, snijd je deze in grove stukken. De dille hak je ook grof. Schep beide met een pollepel door je stamppot. Warm door en breng op smaak met peper en zout.

Tip

"Wissel eens af met een lekker Queens visje bij de stamppot."

Geschreven door Hanneke Dassen

op 05 oktober 2015

Recept :
Stamppotje met Pangalicious Mosterd & Dille

4 personen

35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Breng aan de kook in een pan met water en zout, in circa 20 minuten zijn ze gaar. Voeg de laatste 10 minuten de wortels toe (in stukjes) en kook deze mee totdat ze gaar zijn. Giet daarna af.

  3. Verpak iedere Pangalicious filet in een stukje aluminiumfolie met een klontje boter. Leg de pakketjes op een bakblik en bak gaar in 22 minuten in de oven.

  4. Snipper de ui en fruit deze in een klontje boter. Daarvoor kun je de pan gebruiken waar je de aardappelen en wortels in hebt gekookt. Voeg daarna de aardappel en wortel toe, samen met een klontje boter, (warme) melk en de mosterd.

  5. Stamp dit grof en schenk eventueel nog extra melk erbij als het nog te compact is.

  6. Als de Pangalicious filets klaar zijn, snijd je deze in grove stukken. De dille hak je ook grof. Schep beide met een pollepel door je stamppot. Warm door en breng op smaak met peper en zout.

www.queensvis.nl