• Recept

    Krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree

    Geschreven door Hanneke Dassen op 16 september 2015

4 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • 4 Queens Noorse Kabeljauwfilets

  • 1 sjalot

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 takjes platte peterselie

  • 6 eetl. panko

    (Japans broodkruim, verkrijgbaar in de supermarkt)

  • zeezout

  • witte peper

  • 1 knolselderij

  • 200gr diepvries doperwten

  • olijfolie

Benodigdheden

  • Bakblik

  • Hakmolentje

  • Aluminiumfolie

  • Keukenmes

  • Snijplank

  • Kookpan

  • Stamper

4 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet een bakblik klaar waar je de kabeljauwfilets (zo uit de diepvries) in legt.

  2. Hak de sjalot en knoflook grof en doe samen met de peterselie in een hakmolentje om fijn te hakken. Roer de panko erdoor met een lepel en breng op smaak met zeezout en peper. Verdeel dit over de 4 kabeljauwfilets, alsof je er een dakje van maakt.

  3. Schuif het bakblik in de oven en bak de kabelauwfilets in circa 25 minuten gaar met een krokant korstje. Houd de filets de laatste 10 minuten goed in de gaten. Als het dakje te donker wordt, kun je de schaal even afdekken met aluminiumfolie.

  4. Schil de knolselderij met een groot mes en snijd in grove stukken. Doe deze in een pan met water en zout en zet op het vuur. Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar en zacht. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe en blancheer deze mee.

  5. Giet het geheel af en schenk er een flinke scheut olijfolie bij. Stamp vervolgens grof tot een stamppotje. Als het nog te droog is, kun je er nog wat extra olijfolie aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de kabeljauwfilets op een bergje van de knolselderijpuree.

Tip

"Makkelijker kan haast niet. Met sjalot, en panko maak je een heerlijk krokant korstje voor op de kabeljauwfilets. En terwijl de kabeljauw in de oven staat, kook je de knolselderijpuree gaar."

Geschreven door Hanneke Dassen

op 16 september 2015

Recept :
Krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree

4 personen

30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Zet een bakblik klaar waar je de kabeljauwfilets (zo uit de diepvries) in legt.

  2. Hak de sjalot en knoflook grof en doe samen met de peterselie in een hakmolentje om fijn te hakken. Roer de panko erdoor met een lepel en breng op smaak met zeezout en peper. Verdeel dit over de 4 kabeljauwfilets, alsof je er een dakje van maakt.

  3. Schuif het bakblik in de oven en bak de kabelauwfilets in circa 25 minuten gaar met een krokant korstje. Houd de filets de laatste 10 minuten goed in de gaten. Als het dakje te donker wordt, kun je de schaal even afdekken met aluminiumfolie.

  4. Schil de knolselderij met een groot mes en snijd in grove stukken. Doe deze in een pan met water en zout en zet op het vuur. Kook de knolselderij in circa 20 minuten gaar en zacht. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe en blancheer deze mee.

  5. Giet het geheel af en schenk er een flinke scheut olijfolie bij. Stamp vervolgens grof tot een stamppotje. Als het nog te droog is, kun je er nog wat extra olijfolie aan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Serveer de kabeljauwfilets op een bergje van de knolselderijpuree.

www.queensvis.nl