• Recept

    Zalmsalade met quinoa, peultjes en avocado

    Geschreven door Queensfan op 29 juni 2015

1

20 minuten

Ingrediënten

  • 1 Queens Zalmfilet

  • 40 gram quinoa

  • 75 gram peultjes

  • 1/4 komkommer

  • 1/2 rode ui

  • 1/3 avocado

  • handje sla

  • peper & zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal

  • Kookpan

  • Vergiet

  • Snijplank

  • Mes

  • Saladeschaal

1

20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200C. Leg de zalmmoot in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet zo'n 15 minuten in de oven, totdat de zalm nét gaar is.

  2. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.

  3. Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water.

  4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd er halve plakjes van.

  5. Versnipper de ui.

  6. Meng de sla met de quinoa, peultjes, komkommer en rode ui door elkaar in een schaal en schep vervolgens op een bord.

  7. Haal de zalmfilet met twee vorken uit elkaar zodat je stukjes krijgt. Verdeel dit over de salade.

  8. Tot slot snijd je de avocado in reepjes en verdeel dit ook over de salade.

  9. Lekker met wat citroensap en olijfolie. Geniet ervan!

Tip

'Afhankelijk van de dikte van de vis bepaal je de oventijd. Hoe dikker, hoe langer in de oven.'

Queensfan

Geschreven door Queensfan

op 29 juni 2015

Recept :
Zalmsalade met quinoa, peultjes en avocado

1

20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200C. Leg de zalmmoot in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet zo'n 15 minuten in de oven, totdat de zalm nét gaar is.

  2. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.

  3. Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water.

  4. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd er halve plakjes van.

  5. Versnipper de ui.

  6. Meng de sla met de quinoa, peultjes, komkommer en rode ui door elkaar in een schaal en schep vervolgens op een bord.

  7. Haal de zalmfilet met twee vorken uit elkaar zodat je stukjes krijgt. Verdeel dit over de salade.

  8. Tot slot snijd je de avocado in reepjes en verdeel dit ook over de salade.

  9. Lekker met wat citroensap en olijfolie. Geniet ervan!

www.queensvis.nl