• Queens Noorse kabeljauw: De trots van Scandinavië

    Geschreven door Hanneke Dassen

    op 08 april 2015

Het kabeljauwseizoen liet in 2015 even op zich wachten, maar dat is de charme van de natuur en wilde visserij!

“Het kabeljauwseizoen liet in 2015 even op zich wachten, maar dat is de charme van de natuur en wilde visserij! Ook daarom halen we met trots onze kabeljauw uit Noorwegen, waar al jaren de standaard hoog gehouden wordt met kleinschalige en goed gereguleerde visvangst.” – Harry Hoogendoorn, algemeen directeur Queens Products

In het noordelijkste deel van Noorwegen wordt in de vroege maanden van het jaar de lekkerste kabeljauw gevangen. Wanneer de kabeljauw vanuit de open zee richting de Lofoten trekt, gaan de vloten kleine vissers erop uit om met bijvoorbeeld lange lijnen de dagvangst binnen te halen, die vervolgens aan wal direct verwerkt en ingevroren wordt. De vangst wordt scherp gecontroleerd zodat precies te achterhalen is hoeveel vis er door welke visser aan wal is gebracht. Zo is alle Queens Noorse kabeljauw MSC-gecertificeerd en duurzaam gevangen.

Leverancier Norway Seafoods sluit perfect aan bij de bedrijfsfilosofie van Queens. Zelf omschrijven ze het als “Trots: op ons bedrijf, product en onze duurzame traditie. Eerlijkheid: in zaken doen. Vakmanschap: in de passie en wil te verbeteren, en verantwoordelijkheid: voor de natuur en voor eigen onderneming.”

Wil je meer weten over visserij in Noorwegen? Ga naar de site van de Norwegian Seafood Council:.

Wil je meer weten over de Queens Noorse kabeljauw? Bezoek onze productpagina.

Geschreven door Hanneke Dassen

op 08 april 2015