• Queens gaat voor verantwoorde kweekvis met het ASC keurmerk

    Geschreven door Hanneke Dassen

    op 11 maart 2015

"We willen onze klanten het beste bieden: een vis moet namelijk érg lekker, maar ook verantwoord gekweekt zijn. Zo weet je zeker dat hij gezond op je bord komt.”

Ongeveer 50% van de vis die we wereldwijd eten wordt gekweekt in de zogenaamde aquacultuur. Op initiatief van het Wereld Natuur Fonds is in 2009 een duurzaamheidsstandaard in het leven geroepen voor kweekvis, zoals Tilapia, Pangasius en Zalm. De Aquaculture Stewardship Council (ASC) zet zich in voor zowel de ecologische als de sociale kanten van vis kweken. Zo wordt de vis ook gekweekt met oog voor de gemeenschap, voedselveiligheid en traceerbaarheid.

“Voor Queens is het belangrijk om te weten waar onze kweekvis vandaan komt. We willen onze klanten het beste bieden: een vis moet namelijk érg lekker, maar ook verantwoord gekweekt zijn. Zo weet je zeker dat hij gezond op je bord komt.” – Harry Hoogendoorn, algemeen directeur Queens

ASC logoHet ASC keurmerk herken je aan het groene merk op de verpakking. Op het moment heeft Queens twee vissoorten in     haar assortiment die afkomstig zijn uit de aquacultuur: Queens Tilapia en Queens Panga.

Meer weten over het ASC keurmerk? Kijk dan op de website van ASC.

Geschreven door Hanneke Dassen

op 11 maart 2015