• Queens Alaska wilde zalm: Kleinschalig en gereguleerd gevangen door zelfstandige vissers

    Geschreven door Hanneke Dassen

    op 08 april 2015

"Onze heerlijke wilde zalm halen we uit Alaska. Niet zonder reden! Dankzij haar strenge eisen aan de vangst van wilde zalm kunnen we met een gerust hart eerlijke zaken doen."

“Onze heerlijke wilde zalm halen we uit Alaska. Niet zonder reden! De staat Alaska stelt strenge eisen aan de vangst van wilde zalm in al haar wateren om de visstanden voor de toekomst veilig te stellen. Zo kunnen we met een gerust hart eerlijke zaken doen.” – Harry Hoogendoorn, algemeen directeur Queens Products

Alaska is met haar ruim 50.000 km kustlijn en ontelbare meren en rivieren een perfecte plek voor wilde vis. Als één van de schoonste visgebieden ter wereld is het de enige Amerikaanse staat die duurzaamheid en milieuzaken ook in de grondwet opgenomen heeft. Zo wordt de zalmpopulatie tot op de vis exact geteld en bijgehouden. Op het gebied van visvangst mag Alaska zich met recht een voorbeeld voor de rest van de wereld noemen.

Jaarlijks wordt er door de staat Alaska een quotum ingesteld waaraan de vissers zich dienen te houden. Omdat de piek van het vangstsseizoen maar 2 maanden duurt, en er onvoldoende verwerkingscapaciteit in Alaska aanwezig is, wordt de zalm direct na de vangst aan wal ingevroren
Zo kunnen we het hele jaar door genieten van heerlijke MSC-gecertificeerde wilde zalm.

Onderweg naar Nederland maakt de vers ingevroren zalm nog een tussenstop in China, waar hij met de hand verwerkt wordt tot de graatloze filets die je van Queens gewent bent. Onze eigen Queens kwaliteitsmedewerkers zien er altijd op toe dat dit met de grootste precisie en zorg voor hygiëne en kwaliteit gebeurt.

Wil je meer weten over visserij in Alaska? Ga naar alaskaseafood.org of msc.org.

Wil je meer weten over de Queens Alaska wilde zalm? Bezoek onze productpagina.

Geschreven door Hanneke Dassen

op 08 april 2015